Stabicad

Professionele as-built tekeningen

Een verbeterd bouwproces met BIM-protocol

We helpen u graag

Wat is een as-built plan?Het as-built plan beschrijft de staat van het gebouw na voltooiing van de werkzaamheden. Het is geen ontwerpplan omdat het niet de situatie beschrijft zoals die vanaf het begin is gepland, maar de daadwerkelijke werkzaamheden die zijn gerealiseerd.

Hoe onze klanten gebruik maken van as-built plannen

“We hebben hier het basisplan ingetekend en de studie van A tot Z uitgevoerd: uittekenen van hoofdborden naar andere borden en plaatsen van alle stopcontacten, berekenen van secties van kabels, uittekenen van kabelgoten en het berekenen van de grootte. Met zulk een uitvoeringsplan gaan we naar de werf. Wijzigingen worden dan vaak manueel bijgetekend en op het einde van de rit worden de wijzigingen in het as-built plan geplaatst.”- David Devolder, tekenaar bij ElectrolyseTekenaar Kenneth Thomas vertelt over het nut van een goed tekenprogramma bij de uitwerking van hun totaalprojecten. Hij is verantwoordelijk voor het uittekenen van installaties en maakt alle tekeningen voor HVAC en elektriciteit. Bijvoorbeeld voor de tweede fase van het grootschalige Stayen project. “De eerste fase is nog uitgetekend met pure AutoCAD. Daarna zijn we overgestapt naar Stabicad. Ik teken met niets anders meer en benut de voordelen. Als tekenaar moet ik rekening houden met verschillende technieken die samenkomen in één project. Knooppunten die hier ontstaan, los ik met Stabicad eenvoudig op.Dankzij de voor- en zijaanzichten bepaal je met gemak de hoogte en plaatsing van je kanalen. Bovendien heb je een beter zicht op de uitvoerbaarheid van de tekening. Op basis van het 3D-aanzicht kan de monteur probleemloos aan de slag. In Stabicad kan je je tekeningen veel gedetailleerder gaan uitwerken dan in AutoCAD, zo beperk je problemen op de werf en bespaar je kostbare tijd. Dat is de efficiëntie van engineeren op kantoor en assembleren op de werf.”- Kenneth Thomas, tekenaar bij Engineering Survey Architecture

Neem contact met ons op

  

Ik begrijp dat Trimble de door mij verstrekte informatie kan opslaan en gebruiken om contact met mij op te nemen. Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken. Ik heb de gebruiksvoorwaarden gelezen.