Stabicad

Goede opstellen van een BIM-uitvoeringsplan

Stabiplan helpt uw organisatie

om een goede start te maken

We helpen u graag

Het implementeren van de

BIM-werkmethodiekTijdens het uitvoeren van BIM-projecten zullen er verschillende zaken van u gevraagd worden. Modellen zullen vaak moeten voldoen aan de BIM standaard Informatie Leverings Specificatie (ILS).Daarnaast zullen aanvullende eisen en afspraken worden gebundeld in een BIM-protocol. Voor een goede en professionele uitvoering van het BIM-project is het ook aan te raden om gebruik te maken van een BIM-uitvoeringsplan.

Een grote veranderingHet implementeren van de BIM werkmethodiek in uw organisatie zal zorgen voor een grote verandering. Niet alleen de tekensoftware verandert, maar het volledige proces van engineering tot uitvoering op de bouwplaats wordt onder de loep genomen, als voorbeeld: BIM = virtueel bouwen, dus met de juiste materialen op hoogte werken. Dat betekent automatisch dat Prefab dichtbij is en kan worden ingevoerd om de installaties beter, sneller & efficiënter te kunnen maken.Software, kennis en ervaringStabiplan helpt uw organisatie om een goede start te maken. Hierbij zetten we onze software, kennis en ervaring in om valkuilen te ontwijken en voor uw specifieke situatie de beste oplossing te implementeren. Stabicad software sluit aan bij de werkmethodiek van bouwbedrijven en adviseurs. Zeker wanneer het gaat om de volledigheid en uniformiteit van de bibliotheken, lokale en internationale normen en de detaillering van elementen.BIM-handboekStabiplan kan u helpen met het opstellen van een BIM-handboek. Het BIM-handboek heeft als doel om de organisatie intern gestructureerd en eenduidig met BIM te laten werken. In het BIM-handboek komen de praktische afspraken terug die van toepassing zijn voor het werken met een BIM-model in de eigen organisatie. Op deze manier kunt u als een eenheid naar buiten treden in BIM-projecten. Het BIM-handboek kan daarnaast als basis dienen voor het opstellen van een BIM-uitvoeringsplan en een BIM-protocol voor verschillende BIM-projecten. Een ervaren consultant kijkt samen met u naar de processen binnen de organisatie en helpt u met het opstellen van dit kennisdocument.BIM-doelenTijdens het implementatieplan zullen er verschillende sessies met een consultant plaatsvinden welke een inventarisatie van uw organisatie uitvoert, BIM-doelen opstelt volgens de SMART methodiek en aan de hand van een pilot project de implementatie begeleidt. Na afloop van het implementatietraject zal een adviesrapport worden geleverd voor een goed vervolg.

Om het onderwijs bij de veranderingen te ondersteunen heeft Stabiplan diverse lesmethodes ontwikkeld voor het hoger onderwijs, waarbij studenten les krijgen over hoe ze BIM-software op een juiste manier kunnen gebruiken.Neem contact met ons op

  

Ik begrijp dat Trimble de door mij verstrekte informatie kan opslaan en gebruiken om contact met mij op te nemen. Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken. Ik heb de gebruiksvoorwaarden gelezen.