Stabicad

De meetstaat en het lastenboek uit het BIM-model afleiden

We helpen u graag

Het belang van de meetstaatBij het opstellen van een lastenboek kan een meetstaat niet ontbreken. Hiermee wordt het mogelijk om offertes grondig met elkaar te vergelijken. De combinatie van krachtige Stabicad content, dat alle benodigde informatie bevat, en krachtige software waarmee materiaallijsten kunnen worden gegenereerd, zorgt ervoor dat het opstellen van een meetstaat snel en compleet gebeurd.

Devis Group en Stabicad: een winnende combinatie

Jaren geleden bij het zoeken naar software om deze projecten goed te kunnen uitwerken was Stabicad een logische keuze. Belangrijke criteria waren tekensnelheid en HVAC functionaliteit. Freddy van de Velde, hoofd tekenkamer: “Voor ons is Stabicad een ideaal programma om installatietechnieken te tekenen en berekenen. Na uitproberen van andere software hebben we ons deze keuze nooit beklaagd. Zowel de functionaliteit in Stabicad als de service van Stabiplan zijn goud waard!”

“De belangrijkste troef van Stabicad is tijdwinst. Anneleen Gilis, onze managing director, vroeg me eens hoe groot die dan wel is. Iedere tekenaar – en we hebben er negen – spaart gemakkelijk één dag per week aan tekenwerk uit. Het is bijvoorbeeld dankzij de rekenmodules dat we met één druk op de knop de materiaalen appendagelijsten kunnen genereren. Een ander gemak zijn de bematingen, van ieder lijntje manueel aanpassen in AutoCAD nu in Stabicad volledig automatisch. En ik kan nog doorgaan. Met Stabicad kan je gemakkelijk een meetstaat maken, ruimtes nummeren of benoemen. Bovendien is het ook erg gebruiksvriendelijk wat voor ons een groot voordeel is, gezien er regelmatig nieuwe tekenaars starten.”- Freddy van de Velde, hoofd tekenkamer bij Devis Group

Help me bij mijn keuze

  Wij helpen u graag bij uw beslissing of Stabicad een goede keuze is voor uw bedrijf. Dit betekent ook dat wanneer Stabicad niet past bij uw situatie, we u een alternatief zullen adviseren.

Ik begrijp dat Trimble de door mij verstrekte informatie kan opslaan en gebruiken om contact met mij op te nemen. Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken. Ik heb de gebruiksvoorwaarden gelezen.