De voordelen van Stabicad LT

Snel, gemakkelijker en klaar voor BIM

Sneller werken

Bespaar tijd met handige functiesStabicad LT is een startklaar pakket; het CAD-platform is namelijk inbegrepen. Daarnaast stelt u vooraf in StabiBASE alle tekenvoorkeuren en -instellingen in, wat tijd scheelt tijdens het tekenen. Ook is er een slimme plaatsingsfunctie, waardoor symbolen standaard in de juiste rotatie staan ten opzichte van de muur of van de bouwkundige onderlegger. 

Gemakkelijker werken

Gebruiksvriendelijke softwareStabicad LT is een pakket voor de Electrical én Mechanical engineer. U kunt een Electrical of Mechanical pakket aanschaffen, maar u kunt ook een totaalpakket aanschaffen, waardoor u altijd de juiste software in huis heeft voor de juiste discipline. Voor de Electrical engineer is er een ruime keus aan symbolen volgens de norm en een snelle mogelijkheid om eendraadschema's te genereren. De Mechanical engineer kan gemakkelijk installaties doorrekenen of controles uitvoeren op knelpunten in de tekening en deze snel oplossen. 

Klaar voor BIM

Meedoen met BIM-projectenMisschien krijgt u wel eens de vraag om mee te doen in een BIM-project, maar vindt u de investering voor BIM-software te hoog. De BIM-module voor Stabicad LT is dan dé oplossing. Een voordelige module waarmee u alle basisfuncties in handen heeft om mee te doen in een BIM-project.

  BIM-module

Een speciale module met handige functionaliteit waardoor u mee kunt doen met BIM-projecten.  

IFC-uitwisseling

Bestanden delen volgens de marktstandaard

Informatie in BIM-projecten worden steeds vaker uitgewisseld in het bestandsformaat IFC. Met de BIM-module exporteert u IFC-bestanden, zodat u op deze manier ook mee kunt doen in BIM-projecten.   

Grips

Snel en gemakkelijk elementen verplaatsen 

Met Grips doet u eenvoudig en snel aanpassingen in uw installaties, terwijl alles aangesloten blijft. Als u bijvoorbeeld een leiding opschuift, blijven de roosters en de luchtkanalen op de juiste plek aangesloten.

Hulpruimten

Moeilijke plaatsen goed zichtbaar maken

In een hulpruimte kiest u een ander aanzicht, waardoor u beter ziet wat u aan het doen bent. U kiest het aanzicht wat op dat moment het beste werkt en waarin u het gemakkelijkste een aanpassing kunt doen. Door de live-koppeling worden wijzigingen direct doorgevoerd in de gekoppelde hulpruimten.