Elektrotechnische berekeningen volgens NEN 1010

   Autodesk 2020 ondersteuning

   Prefab sets op basis van model lines

   Inregelen van circulatiesystemen in de tapwaterberekening

   Oppervlakterapport luchtkanalen in AutoCAD 

Vraag meer informatie over Stabicad 12 aan

Ik begrijp dat Trimble de door mij verstrekte informatie kan opslaan en gebruiken om contact met mij op te nemen. Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken. Ik heb de gebruiksvoorwaarden gelezen.

Klaar voor elk BIM-project met Stabicad 12

Stabicad 12 is uit: de nieuwste versie van de nummer één ontwerp- en rekensoftware voor de installatietechniek. Stabicad 12 bevat onder andere een nieuwe module voor elektrotechnische berekeningen geïntegreerd in Revit, sterk verbeterde hoogwaardige uniforme content en uitgebreide functionaliteit voor prefab en sparingen. Sinds de overname door Trimble heeft Stabiplan beschikking over nog meer MEP specialisten waardoor krachten gebundeld kunnen worden. Het resultaat: betere en uitgebreidere software voor u. Dat ziet u onder andere terug in de volgende nieuwe functionaliteiten.  

Geïntegreerd berekenen: ook voor Elektrotechniek

 

Alle berekeningen zijn nu volledig geïntegreerd in Revit. De belangrijkste nieuwe functies op het gebied van rekenen zijn:Elektrotechnische berekeningen volgens NEN 1010: dankzij deze unieke integratie kunnen elektrotechnische installaties in één en hetzelfde programma ontworpen, berekend en gecontroleerd worden.

W-berekeningen kunnen nu ook op MEPcontent families uitgevoerd worden.

Het inregelen van circulatiesystemen in de tapwaterberekening.

Uniforme hoogwaardige content 

 

Alle berekeningen zijn nu volledig geïntegreerd in Revit. De belangrijkste nieuwe functies op het gebied van rekenen zijn:De families zijn parametrisch, wat betekent dat ze niet meer gegenereerd worden en veel dimensieparameters bevatten. Zo kunt u deze parameters onder andere taggen of gebruiken in schedules. 

Er zijn nieuwe informatie parameters toegevoegd. Enerzijds technische kenmerken, anderzijds classificatie parameters zoals IFC, OmniClass en ETIM waardoor de Stabicad families geschikt zijn om uit te wisselen.   

Er zijn symbolische representaties toegevoegd voor alle elementen. Zo wordt de coarse view van het model een schematische weergave van het model.  

Productiviteit Prefab: aanmaken van prefab sets kan nu ook op basis van model lines.  

Autodesk 2020 ondersteuning: Stabicad 12 is compatible met de Revit en AutoCAD versies 2017 t/m 2020. Daarnaast werkt Stabicad LT nu op het gloednieuwe en sterk verbeterde Stabiplan CAD-platform 9.  

Oppervlakterapport luchtkanalen in AutoCAD: ook de oppervlaktes van appendages worden meegenomen in het rapport. 

Sparingen: De Openings for MEP App is geïntegreerd in Stabicad 12. Samen met de gratis Openings Manager voor constructeurs biedt deze App een complete workflow van het aanmaken tot het goed/afkeuren van sparingen. Dit betekent dat er op een uniforme manier gewerkt kan worden, wat voorafgaand aan het project al duidelijk kan worden vastgelegd voor zowel de constructeur als installateur.