Stabicad

Geïntegreerde berekeningen voor centrale verwarming & koelleidingen

Snel en betrouwbaar doorrekenen van installaties

We helpen u graag

De kracht van geïntegreerd berekenenDe kracht van geïntegreerd berekenen in BIM zit in het snel en betrouwbaar doorrekenen van installaties voor het dimensioneren, controleren en naast elkaar zetten van alternatieven. In één model, in één programma.Dit levert aanzienlijke tijdwinst op en voorkomt fouten. Want de randvoorwaarden voor leidingberekeningen hoeft u nu niet meer te exporteren naar een ander berekeningsprogramma buiten Stabicad. Of met de hand in te voeren.

Geïntegreerde berekeningen volgens de normNaast de standaard opties voor vuistregelberekeningen heeft Stabicad geïntegreerde berekeningen volgens de norm voor het doorrekenen van luchtkanalen (incl. leklucht), gasleidingen, tapwater, inclusief circulatieleidingen, centrale verwarming en koelleidingen, sprinklerleidingen en riolering. Zo kunnen alle leidingsystemen in een bouwwerk geïntegreerd berekend en/of gecontroleerd worden, gebaseerd op Belgische standaarden en normen.BerekeningsoverzichtMet het nieuwe berekeningsoverzicht van Stabicad worden rekenresultaten direct zichtbaar in uw Revit model. Zo checkt u eenvoudig de resultaten.

Lokale standaarden en normenDe rekenmodules stellen u in staat om basisscenario’s van systemen door te rekenen, gebaseerd op lokale standaarden en normen. Daarbij hoort ook het genereren van een rapport, een berekeningsoverzicht en export functionaliteit naar diverse extensies. De uitgebreide rapportages zijn als document op te slaan en in te dienen bij een keurende instantie. Zo kunt u later altijd aantonen op welke berekeningen uw ontwerp is gebaseerd. Wij gebruiken de volgende normen:

Rekenen met specifieke contentRekenen kan al in een vroeg stadium van een ontwerp op basis van generieke componenten, maar ook op basis van specifieke content van fabrikanten. Een engineer kan bijvoorbeeld boilers van fabrikanten als Remeha of ELCO vinden in de BIM-bibliotheek www.MEPcontent.com, die artikelinformatie bevatten die nodig is voor het doorrekenen van getekende systemen.Stabicad for Revit rekenmodules

Geïntegreerd berekenen met Stabicad

Tapwater

Verwarming/koeling

Lucht (incl. leklucht)

Riolering (Revit only)

Sprinkler

Gas (AutoCAD only)

Tijdwinst dankzij geïntegreerde berekeningen voor centrale verwarming & koelleidingenHet kunnen vertrouwen op 'slimme' software heeft enorm veel tijd bespaard bij het uittekenen en dimensioneren van sanitair, elektrische, brandveiligheids- en HVAC-technieken. Aangezien alle berekeningen bovendien in Revit zijn geïntegreerd, voorkomt dit veel discussies tussen ingenieurs en tekenaars. De tekenaars krijgen meer autonomie, en Stabicad past de dimensioneringen aan volgens de wijzigingen.

Hetzelfde geldt voor de regeling van de verbindingen tussen pijpleidingen. De geïntegreerde bibliotheken van Stabicad bieden de mogelijkheid om een uniformer ontwerp te verkrijgen, zeker wanneer meerdere personen vanuit verschillende bureaus aan hetzelfde project werken. Stabicad heeft ons ook geholpen met de uitvoer van de stuklijsten, dankzij de Excel-exporttool. Al meer dan een jaar is Stabicad for Revit het belangrijkste hulpmiddel van onze ontwerpers in speciale technieken geworden. En hoe meer de software evolueert, hoe meer tijd ons studiebureau wint."- Benoît Lambert, BIM-implementatiemanager bij TractebelHelp me bij mijn keuze

  Wij helpen u graag bij uw beslissing of Stabicad een goede keuze is voor uw bedrijf. Dit betekent ook dat wanneer Stabicad niet past bij uw situatie, we u een alternatief zullen adviseren.

Ik begrijp dat Trimble de door mij verstrekte informatie kan opslaan en gebruiken om contact met mij op te nemen. Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken. Ik heb de gebruiksvoorwaarden gelezen.